Hva gjør jeg for å hjelpe meg selv?

 • Skrevet: 23.04.2017
 • Klokken: 13:05
 • Kategori: Tankekaos

Fikk en veldig lang kommentar HER på depresjon innlegget mitt, HER er innlegget mitt om hvorfor jeg skriver så mye innlegg her på min blogg og nå tenkte jeg skal skrive litt om hva jeg gjør for å hjelpe meg selv.

Jeg hører på veldig mye forskjellig musikk, Det å høre på musikk hjelper meg og musikk beskriver mye som jeg ikke finner ord på. HER, HER, HER og HER er noen sanger jeg hører på ofte når  jeg har det vondt. Det er kanskje ikke positiv sanger med positiv tekst, men det er tekst i sangen som betyr mye for meg fordi teksten beskriver mye for meg.

Det å ta bilder med mitt kjære kamera Nikon d750 hjelper meg mye, men det er ikke så lett å komme meg ut av leiligheten min, men jeg prøver selv om jeg har mistet litt inspirasjonen til fotografi, inspirasjonen har vært mye av og på. Liker best å ta bilder av hund / hunder, men tar egentlig bilder av alt som jeg tenker at bli et bra bilde. Det å gå på tur med en hund hjelper meg mye, holde på med hund, være rundt hund, men uheldigvis kan jeg ikke ha min egen hund fordi det er ikke tiltatt med dyr her i min leilighet. Jeg kan passe hund og andre dyr, men det er ikke det samme som å ha en hund 24/7 her i min leilighet.

Ser ofte på filmer og serier, ta en dusj, prøve å gå ut til butikken eller bare gå litt ute. Jeg prøver å gjøre alt mulig for å distrahere meg selv, spesielt når jeg har jævlig skadetrangen, eller føler meg ensom og deprimert osv. Hver eneste dag kjemper jeg i mot meg selv, prøver å kjempe i mot tankene og følelsene mine. Kjempe i mot skadetrangen, angsten min og depresjonen min.

Finne på noe i lag med mine venner hjelper meg mye, minus er at 99% av mine venner bor flere timer unna meg med bil, men bruker ofte å skrive til mine venner på facebook, blogg, instagram, skype og meldinger på mobil. Håper en dag jeg kan få møte mine venner, det er mange av mine venner jeg ikke har møtt enda fordi dem for flere timer unna meg med bil, angsten og penger stopper meg så vil jeg ikke reise alene.


Hva gjør du for å hjelpe deg selv?

Skyldfølelse?

 • Skrevet: 22.04.2017
 • Klokken: 14:00
 • Kategori: Tankekaos

Mange får skyldfølelse når vi sier vi sliter psykisk, skader kroppen vår på en eller annen måte, har selvmordstanker, prøver å gjennomføre selvmord og noen ganger er det noen av oss som klarer det. Personer rundt oss får skyldfølelse pga dem vil hjelpe oss, støtte oss og personer rundt oss fikk kanskje aldri vite før det var for seint at vi hadde det vanskelig. Du har ingen grunn til å ha skyldfølelse, det er ikke din feil at vi har problemer, jeg føler det er mer helsesystemet som skal ha skyldfølelse og skjerpe seg i noen situasjoner hvor vi ikke får hjelp eller får nok hjelp uansett hvor mye vi kjemper for at vi skal få det. 

Ja vi er ikke alltid flink til å si i fra om ting når vi har det vanskelig, vi er redd for at du skal tenke at vi bare er ute etter feil oppmerksomhet eller du tenker og mener at problemene vi har ikke er ekte. Det er bare noe vi finner på eller at det er noe som går over etter noen dager og at det er bare en normal periode vi går igjennom. Nei det er ikke sant, men ja vi er ute etter oppmerksomhet, men vi vil ha rett oppmerksomhet. 

Personer rundt oss har ikke gjort noe galt, kanskje noen har det, men det vil ikke si at alle har gjort det og om det er personer som vet med seg selv at dem har faktisk gjort noe i mot oss på en eller annen måte, voldtekt eller noe annet så forstår jeg at personer rundt oss har skyldfølelse, men om du ikke har gjort noe vondt i mot oss så trenger du ikke å ha skyldfølelse 

Her kan du få hjelp til å snakke om dine problemer eller hvordan du har det om du har noen i livet ditt som har psykisk eller fysisk problemer. Det er mange andre du kan ta kontakt med om du trenger noen å snakke med, jeg har bare skrivet noen jeg kom på nå. Du kan søke på nette og finne mye info om forskjellige problemer og hva du kan gjøre for å hjelpe noen eller få hjelp,

Helsesøster.

Fastlegen.

Psykiatrisk sykepleier / psykisk helsearbeider.

Jeg vil ha min egen hund

 • Skrevet: 21.04.2017
 • Klokken: 18:15
 • Kategori: Tankekaos

Jeg vil ha min egen hund en dag, savner å ha en hund jeg kan gå på tur i lag med. En hund jeg kan lære forskjellige triks, en hund som alltid er der for meg, en hund som jeg kan snakke til uten at det kommer videre til noen andre. Jeg kommer meg mye mer ut om jeg har en hund, har en hund å ta bilder av og en hund jeg kan få mange fine minner i lag med. 

Det som er trist er at jeg ikke kan få lov til å ha dyr her i leiligheten min, ja det er en kommunal leilighet, men forstår ikke hvorfor jeg ikke kan ha dyr her. Jeg klarer å ta vare på dyr, gi det dem trenger og dyr gir meg glede i livet mitt.

Gode grunner til å ha hund.

En hund får deg til å le og smile..

En hund styrker helsen.

En hund gjør deg mer sosial.

En hund øker livsgleden.

En hund motvirker depresjon og psykisk helse.

Reduserer stress.

Hunden elsker deg.

Du føler deg trygg.

selvmordstanker

 • Skrevet: 21.04.2017
 • Klokken: 17:19
 • Kategori: Tankekaos

Du leser min blogg på eget ansvar, skal skrive et innlegg nå som er ikke så positivt, men det er ærlighet og jeg må bare få det ut av hodet mitt.

Jeg har selvmordstanker, men jeg kommer aldri til å gjennomføre og det er fordi angsten min stopper meg. Det er jævlig irriterende at jeg har så sterke selvmordstanker når jeg ikke kommer til å gjøre noe, kanskje jeg har det fordi jeg er over 3 mnd skadefri fordi jeg har aldri vært så lenge skadefri. Hvorfor puster jeg? Hvor er jeg om 1 år? Hva er meningen med livet mitt? Hvorfor skal jeg kjempe? Jeg er så utrolig sliten av denne kampen. 

Det er uheldigvis mange som har selvmordstanker, noen prøver å ta selvmord, noen gjennomfører selvmord og noen har bare selvmordstanker, men dem gjør ingenting. Selvmordstanker og selvmord er to ting vi må snakke mer om fordi det er viktig, viktig å få det fram til helsesystemet hvordan vi som sliter føler, tenker og mener om det vi sliter med. Vi alle sliter på forskjellige måter, noen sliter mer enn andre, men det er ingen konkurranse om å være mest syk. Det er en konkurranse for å få den hjelpen vi trenger som vi føler hjelper oss. Ja jeg skriver at det er en konkurranse fordi det er ikke så lett å få hjelp med det helsesystemet vi har her i Norge, ja noen plasser er det bra eller ok, men andre plasser får ingen hjelp pga helsesystemet er ikke bra nok fordi dem mener kanskje vi ikke er syk nok eller noe annet.

!! DET ER IKKE EKTE !! Blodet er ikke ekte, det er falskt blod. Kanskje jeg skal begynne å ta litt mer selvportrett og legge det ut fordi jeg liker å ta sånne bilder som kan beskrive veldig mye, bilder som kan beskrive tanker og følelser.

Mobbing kan drepe noen

 • Skrevet: 19.04.2017
 • Klokken: 12:21
 • Kategori: Tankekaos

Ja jeg har blitt mobbet, på nette og på skolen når jeg gikk på skolen for mange år siden. Personer har skriver dritt om meg på blogg.no, skrivet mange innlegg om meg, jeg fikk mange kallenavn på barneskolen, mange stygge papir lapper og mye annet dritt. Jeg er glad fordi jeg vart mobbet fordi om jeg ikke hadde blitt det hadde jeg ikke skriver her på en blogg om forskjellige tema som jeg har mine sterke meninger, følelser og tanker. 

Det er mange som kaller det mobbing om du blir plaget flere ganger, men uansett hva noen kaller det så har du rett på å ha det bra. Ikke bli mobbet, få den hjelpen du trenger og fortjener. Mobbing kan være vanskelig å oppdage fordi det skjer over alt, på nette og ute og det er mange som skjuler at dem blir mobbet fordi dem føler det kanskje er best. Nei det er ikke best, ikke vær alene om du bli mobbet, få hjelp og snakk ut om at du blir mobbet fordi det blir bare vondt verre om du holder alt inne i hodet ditt. Det kan jeg skrive under på fordi jeg er uheldigvis flink til å skjule ting og samle på alt i hodet mitt fram til det eksploderer.

Det kan være forskjellige grunner til at en person mobber en annen person, noen føler seg tøffe og tror dem har makt eller kanskje dem som mobber har et dårlig selvbilde osv. Hvorfor ikke finne på noe annet? få hjelp om du trenger det, ikke la dine problemer gå utover andre fordi det er ikke verdt å mobbe noen. 

Hva er mobbing?

Å bli baksnakket.

Å få spredt et eller flere rykter om personen h*n mobber.

Å bli holdt utenfor.

Å bli presset eller truet til å gjøre ting for andre.

Å bli slått, dyttet eller pirket på.

Å få sårende eller stygge meldinger, bilder og videoer.

Det er utrolig mange andre ting som beskriver hva mobbing er, men jeg har skrivet dem jeg husker nå når jeg skriver.

Ja mobbing kan drepe noen, personer som blir mobbet hver eneste dag i over flere år, har det så jævlig vondt og en dag tar noen selvmord pga mobbing. Ta mobbing seriøst, om du vet om noen som mobber eller blir mobbet så snakk med personen og gi h*n hjelp på en eller annen måte. Få en stopp på mobbing, vi er alle forskjellige, vi har alle forskjellige problemer eller ting vi synes er vanskelig så kan vi ikke bare være venner alle sammen. Være snill i mot hverandre, skriv en fin kommentar til noen, besøk noen og mye annet, men ikke mobbing.


Har du blitt mobbet? Vet du om noen som blir mobbet? Hva gjør du når og om du ser noen blir mobbet?

Hvorfor skriver jeg så mye?

 • Skrevet: 18.04.2017
 • Klokken: 18:52
 • Kategori: Tankekaos

Hei og velkommen til min blogg!

Hvorfor skriver jeg så mye? Jeg liker å skrive og det er noe å gjøre fordi jeg har en veldig kjedelig hverdag. Jeg våkner, skrur på pc min, ser på youtube, filmer og serier hele dagen. Hvorfor går jeg ikke ut av leiligheten min? Hvorfor er jeg ikke sosial med andre? Det er fordi det er ikke så lett for meg å komme meg ut av min leilighet fordi jeg sliter med angst. Det å være ute alene er kjedelig, nesten ingen venner å gå ut med eller dyr så er mye alene. Eneste personene som har besøkt meg her i leiligheten min av mine venner er to venner i fra Trondheim, ingen andre har vært på besøk med meg etter jeg flyttet til min leilighet.

Det å være så mye alene, er ikke bra, føler meg bare mer og mer ensom for hver dag som går, hvorfor vil ingen besøke meg? hvorfor må mine venner bo så mange timer unna meg? Ja jeg vil flytte, men det koster mye penger og det har jeg ikke. 

Ja jeg går ut å ta bilder, men det er når jeg føler meg så ensom at jeg holder på å eksplodere og bare må komme meg ut av leiligheten min pga problemene mine blir for sterke for meg til at jeg holder ut mer eller jeg skriver her på min blogg. 

Det gjør så jævlig vondt at jeg ikke kan ha dyr her, jeg kan ikke ha mitt eget dyr her pga en jævlig regel om at det er ikke tiltatt med dyr i leiligheten. Det er som å ta i fra meg en grunn for at jeg skal gå ut. Jeg kommer mye mer ut når jeg har en hund, ja jeg får lov til å passe dyr i noen dager, men det er langt i fra det samme som om jeg hadde fått kjøpt min egen hund som er min. Det er utrolig kjekt å passe hunder, jeg har noen å snakke med, noen som vil bli med ut når jeg skal ta bilder og noen jeg kan ta bilder av så uten en hund føler jeg meg ensom i leiligheten min.


#foto #hverdag #fotograf #tanker #følelser #meninger #psykiskhelse #psykisk #depresjon #angst #livet #fotografi #venner #ensom

Vi som sliter psykisk

 • Skrevet: 18.04.2017
 • Klokken: 13:27
 • Kategori: Tankekaos

Her en tekst jeg skreiv på facebook for ca noen uker siden pga jeg mistet enda en person pga selvmord.

Vi som sliter psykisk blir ikke alltid tatt nok seriøst, det er ikke alltid vi får den hjelpen vi trenger, vi bli nekta å få hjelp, vi må skrive og gjøre kanskje noe som ikke er bra for oss selv, men vi må gjøre det pga vi trenger den oppmerksomheten der vi får hjelpen vi trenger, fortjener og den hjelpen vi føler hjelper oss. Det gjør så jævlig vondt å tenke at det er så utrolig mange som ikke får hjelp, helse systemet svikter oss x antall ganger for mye og på veldig mange forskjellige måter pga det er ikke rett av vi må gjøre noe i mot oss selv fordi vi skal klare å få hjelp. Det skal være nok å si: Hei, jeg har det ikke bra og trenger hjelp nå. Det er ikke alltid nok å si det, det er jævlig trist at vi må gjøre så jævlig mye for at vi skal få hjelp. Når vi først får hjelp, men føler vi ikke får nok så spørr vi om mer og det får vi ikke pga vi er ikke syk nok for helse systemet. Når vi skader oss selv,sier vi har tanker om selvmord og mye annet pga det er et rop om hjelp, men nei vi får ikke det. Hva i helvete skal vi gjøre? Vi mister kanskje kontrollen? føler ingen bryr seg om oss og mye annet så kommer det en dag eller en kveld der vi har det så jævlig at vi prøver å gjennomføre selvmord og blir ikke funnet jævlig lenge etter vi har gjennomført selvmord. Hvor i helvete er helse systemet? Hvor mange må vi miste pga selvmord pga helse systemet ikke tar oss seriøst første gangen vi sier vi trenger hjelp eller andre gangen vi sier at vi trenger mer hjelp? Det gjør så vondt, det å miste personer pga selvmord, savner x antall personer utrolig mye som jeg har mistet. Dem er nydelige og sterke personer som er engel i himmelen, håper virkelig englene mine har funnet fred.


 

Lettere psykisk utviklingshemming

 • Skrevet: 18.04.2017
 • Klokken: 12:13
 • Kategori: Tankekaos

Jeg har en diagnose, den som står i overskriften på dette innlegget, det er mange år siden jeg fikk den og håper jeg får ta en ny utredning fordi jeg vil det. Jeg vil få vite om jeg fortsatt har den, om jeg har noen andre diagnoser og det er bare fordi jeg liker diagnoser. Vil ha diagnosen / diagnosene mine på et ark, håper jeg får det og det kommer til å ta veldig lang tid, men det er verdt det.

Nå i denne verden skal diagnose / diagnoser ha så mye å si, forstår ikke hvorfor en diagnose kan bestemme om du skal få støtte i fra nav når det gjelder penger eller annen type støtte, ja jeg liker diagnoser, men liker ikke at diagnoser skal være 90% av grunnen til h*n får støtte av nav eller annen type støtte. En diagnose skal ikke bestemme over hvordan vi er, hvor mye hjelp vi kan få og mye annet, det kan være likt synes jeg, alle skal få den hjelpen dem trenger, den hjelpen som hjelper dem og alt dette synes jeg helsesystemet må begynne å tenke mer over. 

Om noen ikke har diagnose, men har det jævlig vondt og har nesten ikke penger. Får bare nei i fra nav og annen type støtte når h*n søker om det, hva i helvete skal h*n gjøre? h*n har ingen valg, h*n har prøvd så mange ganger å komme igjennom nav og helsesystemet osv uten en diagnose, men h*n har det jævlig vondt og det sier h*n, men ingen vil hjelpe h*n. Jeg har noen venner som jeg føler trenger mye mer hjelp, men h*n får det ikke uansett hva h*n gjør så får h*n nei, blir innlagt i noen få dager så hjem igjen og sjekker opp hvordan h*n har det etter noen dager, uker, mnd eller år. Jeg har venner som søker på nav om forskjellige ting, men får bare nei som svar hver eneste gang, h*n har kanskje prøv å søke om forskjellige ting i flere år, men får ingen støtte i fra nav eller annnen type støtte. H*n har ikke en diagnose eller h*n har ikke en god nok diagnose. 
 

Ta selvskading seriøst før det blir selvmord

 • Skrevet: 17.04.2017
 • Klokken: 21:57
 • Kategori: Tankekaos

Helsesystemet og personer som har ansvar for h*n må skjerpe seg, ta selvskading seriøst før det blir selvmord, bare et lite kutt, et blå kul eller et annet merke på kroppen skal være nok til av h*n kan få hjelp eller mer hjelp om h*n vil ha mer hjelp. Det er utrolig trist og vondt å skrive dette, men det er sannheten, det kan jeg skrive under på fordi jeg vet om så mange som sliter som ikke får den hjelpen dem fortjener. H*n skader seg selv fordi h*n har prøvd alt, men ingen vil høre på h*n eller gi h*n hjelp eller mer hjelp, det går så langt at h*n skader seg så mye at det blir et selvmord, h*n klarer å gjennomføre det eller h*n klarer ikke det. Om h*n ikke klarer det så hjelp h*n eller gi h*n mer hjelp, fordi h*n fortjener det. H*n fortjener å ha få hjelp, få den hjelpen h*n føler hjelper h*n, men om det ikke hjelper så må h*n, helsesystemet eller personer som har ansvar for h*n finne annen hjelp som hjelper h*n.

En drøm

 • Skrevet: 16.04.2017
 • Klokken: 23:43
 • Kategori: Tankekaos

Roser er røde, fioler er blå, veien er hard, men den må vi gå.

Musikk betyr så mye for meg, det beskriver så mye for meg og mye mer enn det jeg klarer å skrive. Norsk rap er alt for meg, vet seriøst ikke hva jeg hadde gjort om jeg ikke hadde funnet sangene og hørt på dem jeg hører på hver eneste dag. Det er så utrolig mange flinke norske personer som lager norsk rap eller engelsk rap, med tekst som beskriver så utrolig mye, tekst som beskriver mye for meg, tekst som hjelper meg igjennom vanskelige dager og mye annet. 

Kas, Krister, L Mario, Endless, Chim1, Cir.CuzMors Rebeller, Herreløs, Svartepetter, Morex, Don Martin og mange andre. Her er en sang jeg hører på hver eneste dag, den sangen betyr så mye for meg og hjelper meg utrolig mye. Trykk HER om du vil høre sangen, søk på alle jeg har nevnt i innlegget, bruk noen minutter på og høre på noen sanger av hver enkelt person jeg har skrivet her.

SELVMORD

 • Skrevet: 16.04.2017
 • Klokken: 17:45
 • Kategori: Tankekaos

Det er ikke mange uker siden jeg mistet enda en person pga selvmord, det gjør utrolig vondt å skrive dette og det er fordi jeg har mistet alt for mange pga selvmord. Det å ha det så vondt, ikke få nok hjelp i fra helse systemet, ingen bryr når noen skriker etter hjelp fordi dem vil ha mer hjelp i fra helsesystemet eller personer som har ansvar for h*n som har det så jævlig vondt. Helsesystemet og personer som har ansvar for h*n må skjerpe seg, ta det seriøst når du ser h*n sier: Jeg trenger hjelp, jeg har kuttet meg, jeg vil ta selvmord, jeg har planer om å ta selvmord og ingen vil savne meg om jeg gjennomfører selvmord osv. 

Det å ha tanker om selvmord skjer ikke over natta, det er problemer, opplevelser h*n har gått igjennom og mye annet. Kanskje h*n har tusen arr eller åpne kutt på kroppen som ingen ser, men noen ser det kanskje. Vi må snakke mer om selvmord, om problemene vi har, kjempe for å få hjelp og om vi skal gjøre det trenger vi et helsesystem som skjerper seg som tar det seriøst første gangen vi sier: Jeg trenger hjelp eller noe annet. Det hjelper ikke noen om vi prøver å skrive mer, snakke mer om problemene våre og den hjelpen vi vil ha som vi vil prøve fordi vi tror kanskje det vil hjelpe oss når ingen ser oss eller gir oss hjelp. Nei det er ikke egoistisk å ta selvmord, det er siste utveien uheldigvis veldig mange som ikke får hjelp eller ikke får nok hjelp. Når noen har gjennomført selvmord blir h*n savnet, vi tenker hvorfor gjorde h*n det? hvorfor fikk ikke h*n hjelp eller nok hjelp? og tusen andre spørsmål tenker vi på. Skyldfølelse fordi vi ikke stoppet h*n, h*n var for bestemt på å avslutte livet, prøvde å si i fra, men h*n vart ignorert av helsesystemet og personer som har ansvar for h*n. 

H*n vart kanskje innlagt og var på legevakten mange ganger, men h*n vart bare sendt hjem igjen noen dager senere som om alt er bra igjen. Det er ikke bra igjen etter noen dager, det tar kanskje flere uker, mnd og år før det blir bra igjen, før h*n føler oss bra, før h*n føler h*n får den hjelpen h*n trenger og føler h*n får nok hjelp. Hjelp som hjelper h*n, personer som bryr seg, passer på h*n, sender oss til psykolog, får oss innlagt i en periode og har personer som kan jobben sin innen for psykiskhelse eller personer som har ansvar for h*n. 

Jeg vil ikke miste flere pga selvmord, det gjør for vondt, sitter her å gråter nå og tenker på dem som har gjennomført selvmord, personer som har prøvd å ta selvmord mange ganger, men ingenting skjer, h*n blir bare sendt hjem igjen etter noen timer eller dager på sykehuset etter der h*n er innlagt. Det er etter h*n har prøv å tatt selvmord x antall ganger for mye, det er ikke trygt å sende noen hjem etter h*n har prøv å ta selvmord og spesielt ikke når h*n har prøvd det så mange ganger, en dag klarer h*n det. Seriæst skjerp dere som er helsesystemet og personer som har ansvar for h*n som har prøvd å ta selvmord eller som har det jævlig vondt. 

Hvil i fred mine nydelige engler som er i himmelen nå pga selvmord, savner dere så utrolig mye og det gjør så vondt. Håper dere som har det jævlig vondt nå ikke gir opp, kjemp videre og få den hjelpen dere trenger fordi dere fortjener det.

Jegmotverden

Bloggdesign


Annonser

Her kan du enkelt legge inn annonser/reklamer fra sponsorer o.l.
hits