Mobbing kan drepe noen

  • Skrevet: 19.04.2017
  • Klokken: 12:21
  • Kategori: Tankekaos

Ja jeg har blitt mobbet, på nette og på skolen når jeg gikk på skolen for mange år siden. Personer har skriver dritt om meg på blogg.no, skrivet mange innlegg om meg, jeg fikk mange kallenavn på barneskolen, mange stygge papir lapper og mye annet dritt. Jeg er glad fordi jeg vart mobbet fordi om jeg ikke hadde blitt det hadde jeg ikke skriver her på en blogg om forskjellige tema som jeg har mine sterke meninger, følelser og tanker. 

Det er mange som kaller det mobbing om du blir plaget flere ganger, men uansett hva noen kaller det så har du rett på å ha det bra. Ikke bli mobbet, få den hjelpen du trenger og fortjener. Mobbing kan være vanskelig å oppdage fordi det skjer over alt, på nette og ute og det er mange som skjuler at dem blir mobbet fordi dem føler det kanskje er best. Nei det er ikke best, ikke vær alene om du bli mobbet, få hjelp og snakk ut om at du blir mobbet fordi det blir bare vondt verre om du holder alt inne i hodet ditt. Det kan jeg skrive under på fordi jeg er uheldigvis flink til å skjule ting og samle på alt i hodet mitt fram til det eksploderer.

Det kan være forskjellige grunner til at en person mobber en annen person, noen føler seg tøffe og tror dem har makt eller kanskje dem som mobber har et dårlig selvbilde osv. Hvorfor ikke finne på noe annet? få hjelp om du trenger det, ikke la dine problemer gå utover andre fordi det er ikke verdt å mobbe noen. 

Hva er mobbing?

Å bli baksnakket.

Å få spredt et eller flere rykter om personen h*n mobber.

Å bli holdt utenfor.

Å bli presset eller truet til å gjøre ting for andre.

Å bli slått, dyttet eller pirket på.

Å få sårende eller stygge meldinger, bilder og videoer.

Det er utrolig mange andre ting som beskriver hva mobbing er, men jeg har skrivet dem jeg husker nå når jeg skriver.

Ja mobbing kan drepe noen, personer som blir mobbet hver eneste dag i over flere år, har det så jævlig vondt og en dag tar noen selvmord pga mobbing. Ta mobbing seriøst, om du vet om noen som mobber eller blir mobbet så snakk med personen og gi h*n hjelp på en eller annen måte. Få en stopp på mobbing, vi er alle forskjellige, vi har alle forskjellige problemer eller ting vi synes er vanskelig så kan vi ikke bare være venner alle sammen. Være snill i mot hverandre, skriv en fin kommentar til noen, besøk noen og mye annet, men ikke mobbing.


Har du blitt mobbet? Vet du om noen som blir mobbet? Hva gjør du når og om du ser noen blir mobbet?

Sarah Nazeem

19.04.2017 kl. 18:12
Helt enig! Mobbing er aldri ok!!!

REBECCA HOLDER

19.04.2017 kl. 19:01
Jeg kan ikke fatte og begripe hvordan noen får mobbing til å være OK. Det er så forbanna fortvilende å ikke kunne gjøre noe med det, og det er så forbanna vondt å se hvordan noen må ha det .. ingen fortjener det!

Vilde

19.04.2017 kl. 20:11
Ja, huff, har selv blitt mobbet og det er helt gruusomt at folk kan gjøre sånt mot andre...

Aylar Von Kuklinski

21.04.2017 kl. 14:19
Mobbing ja, et tema hvor jeg dessverre har stått litt på begge sider av gjerdet et par ganger. Startet først som mobbeoffer i ganske mange år på barneskolen, samt første året på ungdomskolen. Når jeg var kommet i 9. klasse ble jeg ikke så mye mobbet av det jeg kan huske nå, men da hadde jeg begynt å mobbe særlig en gutt selv. En som aldri hadde gjort meg noe, annet enn at jeg syntes han var rar.. Noe som ble en av årsakene til at jeg valgte å utpeke han som et offer.. Ikke stolt av det nå.

Noen år senere hadde ting igjen slått mer tilbake på meg selv og jeg var igjen en av de "taperne" som var utenfor, så da sluttet jeg mer og mer gradvis å være den som mobbet, og bestemte meg på et tidspunkt for å heller bruke mine historier og erfaringer som både mobbeoffer og mobber til noe mer positivt, nemlig å slå ned på mobbingen ved å blant annet lage en del blogginnlegg inne på bloggen min. Så da var det en periode hvor jeg stort sett gjorde veldig mye bra, ting som ikke bare var bra for meg selv, men som jeg ihvertfall fikk inntrykk av motiverte og hjalp andre som hadde slitt også.

Så kom det plutselig et tidspunkt hvor egoet mitt tok mer av og jeg mer eller mindre ubevist begynte å bli den som mobbet litt igjen da jeg fant det for godt å skrive det ene innlegget etter det andre som blant annet kritiserte spesifkke rosabloggere... Innlegg som fra min side var ment som underholdning, innlegg jeg ikke mente å såre noen med der og da, men som jeg i ettertid har innsett at jeg nok skulle ha skrevet litt annerledes.

Men det er heldigvis også noen år siden nå. I dag syns jeg ihvertfall selv at jeg har et veldig ok liv og anser meg selv verken som mobber, eller offer av mobbing lengre.
Jegmotverden

Bloggdesign


Annonser

Her kan du enkelt legge inn annonser/reklamer fra sponsorer o.l.
hits